Посипете го ова во градината и зимскиот лук ќе порасне поголем од кога било

- Advertisement -

Посипете го ова во градината и зимскиот лук ќе порасне поголем од кога било

Тутунска прашина Тоа не само што ќе го обезбеди потребниот фосфор и калиум, туку и ќе ги избрка штетниците од лукот.

Лушпи од јајца Корисните материи содржани во лушпите од јајцата го поттикнуваат протокот на кислород до корените и на тој начин растенијата ги добиваат потребните хранливи материи. Покрај тоа, лушпите од јајцата ја заситуваат почвата со калциум, што придонесува за подобра жетва на лук.

- Advertisement -

Некои градинари ги користат сите овие состојки во исто време. Едноставно ги мешаат и со нив ја посипуваат градината. Се разбира, секој од нив може да се користи независно.

Последни објави

spot_img

Поврзани објави