Поучно: Видел сиромашно и гладно дете па го прашал Бог зошто тоа го дозволил…

- Advertisement -

Еднаш еден мудрец почнал да се сомнева во добрината на Бог. На тоа го натерала секојдневната слика во светот. Во една прилика тој забележал девојче во искинати алишта како се тресе од ладното среде зима.

Кога го забележал девојчето како преживува, помислил:
“Боже, како може вакво нешто да дазоволиш? Зар не можеш за ова сирото девојче ништо да направиш?”

Веднаш добил одговор на своето прашање:
“Можам! Те создадов тебе!”
Дали можеби е лекција за секој од нас? Бог смета на нас, дека ние кои имаме повеќе ќе помогнеме на оние кои имаат помалку!

Последни објави

spot_img

Поврзани објави