ПРЕД ДА КУПИТЕ ДОМАТИ, ВНИМАВАЈТЕ НА ОВА: Еве како изгледа ако е прскан и полн со пестициди!

- Advertisement -

ПРЕД ДА КУПИТЕ ДОМАТИ, ВНИМАВАЈТЕ НА ОВА: Еве како изгледа ако е прскан и полн со пестициди!Како да знаете дали е прскан домат?

Не купувајте веќе спакувано овошје, или оние кои се идентични по изглед и големина.

Многу се зборува за органска храна, прскано или непрскано овошје и зеленчук …

- Advertisement -

А дали воопшто знаете да проверите дали доматите се полни со „хемикалии“ или не?
Домати

Пролетта официјално започна и на пазарите и маркетите се нудат овошје и зеленчук кои се складирани цела зима.

Доматите спаѓаат во групата овошја и е невозможно да се чуваат во текот на целата зима, но се продаваат веќе на пролет.

Како да знаете дали е прскан домат?

За да одредите дали зеленчукот или овошјето има пестициди, можете да исечете домат и да погледнете внатре. Вообичаено, доматите со токсини имаат жолтеникави ленти, со жолт „дел“ во центарот.

Забележете дека доматите не се со иста големина и изгледаат идентични. Затоа избегнувајте спакувано овошје.

Ако доматот не изгледа „совршено“, ако има бразди, кафеави шари или некои изгледаат „пекари“, најверојатно станува збор за непрскан домат.

Последни објави

spot_img

Поврзани објави