Преносна куќичка од 7,5 квадрати за кампување која можете да ја псотавите каде ќе посакате

- Advertisement -

Куќата е целосно изолирана од ветер, дожд, снег и други метеоролошки појави, така што може да се користи во текот на целата година во различни клими. Камп Бививи е име на компанија со седиште во Портланд, Орегон, која ги воодушеви светските патници со својата модуларна преносна куќа.

Преносната куќа ви овозможува да престојувате на различни места низ светот – без разлика дали сакате да ја поставите во дворот на вашата куќа или да ја однесете со вас на кампување. Зад овој пронајдок стои група на страствени патници и авантуристи кои сакаа да му понудат на пазарот едноставно решение за попријатен престој во природа со минимално влијание врз околината и природата. Затоа во конструкцијата се користеа одговорно собрани и издржливи материјали, кои гарантираат долговечност на производот.

Куќата се простира на 7,5 квадратни метри, широка е 2,5 метри, долга 3,5 метри и висока 3,2 метри. Има доволно простор да се стави кревет со целосна големина и, ако сакате, помала работна маса. Куќата може да се прилагоди на личните потреби на поединецот и да додаде електрична енергија, соларни панели, греење и мебел.

- Advertisement -

Внатрешноста е обложена со борови штици, и вклучува голем прозорец со одличен поглед на околината каде и да сте. Куќата е целосно изолирана од ветер, дожд и други метеоролошки појави, така што може да се користи во текот на целата година во различни клими.

Преносната куќа многу лесно се пренесува на посакуваната локација со камп приколка од истата компанија. Од фабриката, пак, доаѓа комплексно комплексно и подготвено за употреба. Куќата во моментов е достапна само на американскиот пазар и се продава за 19.000 американски долари.

Последни објави

spot_img

Поврзани објави