Прецизен тест на личноста: Имате ли храброст да го дознаете тоа што можеби сте го скриле и од себе?

- Advertisement -

Прецизен тест на личноста: Имате ли храброст да го дознаете тоа што можеби сте го скриле и од себе?Тестовите на личноста секогаш се популарни на социјалните мрежи поради тоа што можат да бидат забавни и на лесен начин да откријат многу работи за нас.

Некои од нив се базираат на визуелното, односно на тоа што прво ќе го видите на фотографијата, а во некои треба да бидеме поактивни учесници во приказната и да дадеме одредени одговори на некои прашања.

Ова е еден таков тест. Прочитајте ја приказната и одговорете колку што е можно побрзо и без многу размислување.

- Advertisement -

Постојат два острови. На првиот живеат двајца луѓе – едниот е дивјак, а вториот цивилизиран човек. На вториот остров има неколку луѓе, меѓу нив и девојка која е заљубена на далечина во цивилизираниот маж.

Девојката сака да оди до соседниот остров за да се запознае со љубовникот. Ја прашува единствената личност која поседува чамец – колку треба да плати за да стигне до другиот остров, а тој вели дека не сака пари и дека ќе го направи тоа доколку таа сака да се соблече гола.

Девојката била изненадена, па не знаејќи што прави оди кај мудрецот кој живее на нејзиниот остров да ѝ даде совет. Тој внимателно ја слуша нејзината приказна, па ја советува:

„Направи го тоа што ти го вели срцето дете мое…“.

Девојката сепак одлучува да го прифати предлогот од човекот со чамецот затоа што тоа е единствениот начин да се запознае со мажот кој го сака. И, тие заминуваат на другиот остров.

Меѓутоа, кога ќе стигнат таму, дивјакот на крајбрежјето целосно го губи разумот кога ја гледа голата девојка и започнува да ја малтретира. Во тој момент доаѓа цивилизираниот маж, односно љубовта на несреќната девојка, па почнува да се лути и ѝ вели на девојката дека повеќе не сака да ја види во својот живот.

Ваша задача е да ги оцените ликовите од приказната со броеви од 1 до 5 – од најдобар кон најлош.

Решение:
Секој лик од приказната всушност претставува приоритет во вашиот живот, по тоа како ги распоредивте ќе дознаете што ви е најважно во животот.

Дивјак – сексот ви е важен

Цивилизиран човек – важно ви е мислењето на другите луѓе.

Девојка – важна ви е потребата за емотивен партнер и врска.

Човекот со чамецот – важно ви е да заработувате пари.

Мудрецот – важна ви е логиката во животот.

Последни објави

Кога ќе слушните за што служи талогот од кафето,ќе го чувате како злато: 2 се силни причини

Кога ќе слушните за што служи талогот од кафето,ќе го чувате како злато: 2 се силни причини Кафето е еден од омилените пијалоци што се...

Снаата и напишала писмо на свекрвата откако се изнервирала од бонбоните кои постојано им ги давала на децата

Снаата и напишала писмо на свекрвата откако се изнервирала од бонбоните и сите подароци кои постојано им ги давала на внуците. Нејзиното писмо ќе...

Колку ви е „тешка“ кошницата? Повеќе од 60 отсто од МАКЕДОНЦИТЕ велат дека се е прескапо!

Колку ви е „тешка“ кошницата? Повеќе од 60 отсто од МАКЕДОНЦИТЕ велат дека се е прескапо!Од друга страна, не толку мал процент од нашите...

Пчеларот Предграг открива лековити рецепти со мед, коприва и какао

Пчеларот Предграг открива лековити рецепти со мед, коприва и какао Предраг Спасиќ од Поповац, Ниш дава одлични совети за подобрување на здравјето со помош на...

Морате да ги сфатите сериозно! Овие симптоми укажуваат на недостаток на ЦИНК во телото

Морате да ги сфатите сериозно! Овие симптоми укажуваат на недостаток на ЦИНК во телотоЦинкот е основен минерал што телото не го синтетизира природно, што...

Поврзани објави

error: Content is protected !!