Приказна за сиромашното девојче: „Мајка ми е побогата од твојата затоа што ни дава свеж леб а таа јаде застоен, ни купува нова облека и нејзината е искината..“

- Advertisement -

Едно девојче од класа од богато семејство стана и рекло на една пријателка која била сиромашна: „Мајка ми купи нов автомобил, мајка ми е побогата од мајка ти. Мајка ми донесе слугинка да се грижи за нас додека е на работа… Мајка ми е побогата од твојата мајка.

Мајка ми го донесе најдобриот готвач кој ни готви и прави највкусни јадења, мајка ми е побогата од твојата мајка.. Мајка ми донесе медицинска сестра да се грижи за нас цела ноќ кога сме болни, мајка ми е побогата од твојата мајка. Мајка ми донесе наставник да ни помогне и да нè научи, мајка ми е побогата од твојата мајка..

“Сиромашната пријателка ја прекинала и и рекла: „Мајка ми готви највкусни јадења и најдобри, и таа се грижи за нас цела ноќ и ни помага да работиме и да вежбаме домашни задачи, нам ни е доволна нејзината љубов и внимание кон нас.

- Advertisement -

Таа ни дава свеж леб и таа јаде застоен, ни дава пилешко месо а таа јаде крилца, ни дава лекови додека е болна, ни купува нова облека и нејзината е искината, се извинувам драга пријателке, мајка ми е многу побогата од мајка ти.“

Последни објави

spot_img

Поврзани објави