Се верува дека овие навики ПРИВЛЕКУВААТ СИРОМАШТИЈА И ЛОША СРЕЌА: Секоја куќа ги практикува секојдневно!

- Advertisement -

Се верува дека овие навики ПРИВЛЕКУВААТ СИРОМАШТИЈА И ЛОША СРЕЌА: Секоја куќа ги практикува секојдневно!Многумина не знаат кои навики, според фенг шуи, привлекуваат мизерија во куќата и ги практикуваат секој ден.

Фенг шуи е древна кинеска уметност која создава хармонија помеѓу поединецот и неговата околина. Претставува древна техника на уредување на просторот за живеење, што претставува став дека е многу важно каква енергија циркулира во нашата куќа. Се верува дека атмосферата во куќата треба да биде силна и позитивна.

Според Фенг Шуи, се верува дека одредени предмети во куќата можат да привлечат несреќа и беда, а истото важи и за одредени положби на нештата во куќата.

- Advertisement -

1. Валкана гардероба во аголот на собата

Ова е првото нешто на кое предупредува експерт за фенг шуи кога ќе го забележи во куќата. Треба да знаете дека на тоа место тече позитивна енергија од домот. Во секое семејство треба да има простор каде што ќе се чува гардеробата за перење.

2. Чевли пред вратата

Без разлика дали се наредени пред влезната врата или која било друга врата, овие предмети се вистински „енергетски вампири“, особено ако се валкани.

3. Куп стари хартии и книги

Ако ги соберете, чувајте ги на полиците. Расфрлани низ просторот, овие предмети ќе донесат лоша енергија.

4. Скршени садови

Скршените садови носат лоша енергија на оној што ги користи, тврдат експертите за фенг шуи. Користењето такви јадења може да влијае на кариерата или финансиите.

5. Испразни тегли сол, шеќер и ориз

На сите ни се случува да исчезнат нашите залихи од најнеопходната храна, но никогаш не треба да дозволите теглите во кои чувате ориз, сол и шеќер да бидат целосно празни. Полиците со празни тегли во кујната влијаат на среќата и хармонијата во семејството.

6. Место за седење или спиење под греда

Дрвените греди се еден од омилените дизајнерски елементи кои често ги гледаме во домовите. Меѓутоа, доколку поставите кревет под овој детаљ, знајте дека отровните стрели од негативна енергија се насочени кон вас, објаснуваат експертите за фенг шуи.

7. Мали порции ориз во чинија

Кога им служите храна на гости или членови на домаќинството, погрижете се секој член да има повеќе од доволно храна. Ова правило прво се однесува на оризот. Според правилата на фенг шуи, недостатокот на ориз во чинијата значи и недостаток на благосостојба.

Последни објави

spot_img

Поврзани објави