Сигурно ги имате дома: Нејзината ќерка добила алергија поради нешто што го јадат сите деца!

- Advertisement -

На Фејсбук се шири објава на мајка која сака да ги предупреди останатите родители. Откако нејзината ќерка имала алергиска реакција на популарни житарки, сакала да ги информира сите родители за штетните хемикалии кои се наоѓаат во храната за деца.

Кога Мисти Лин за прв пат забележала дека се шири осип по нозете на нејзината ќерка, била изненадена и немала поим што би можело да го предизвикува тоа.

Била исплашена дека малечката Харпер се заразила со нешто отровно.

- Advertisement -

Нејзината ќерка Харпер за прв пат тоа утро ги пробала популарните житарки Ејпл Џекс. Тоа бил моментот кога Мисти сфатила дека житарките го предизвикале проблемот и одлучила да направи истражување.

Загрижената мајка напишала:
Морав Харпер денес да ја однесам кај лекар. Немав поим од што доби осип, сѐ додека Стив не ми кажа дека тоа утро за прв пат јадеше житарки. Кутрото девојче! Направив дополнителни истражувања кои доведоа до заклучок дека житарките од оваа компанија имаат најпопуларни хранливи бои кои предизвикуваат промени кај децата.

Овие бои се илегални во Европа, но се прифатени во Америка. БХТ е чест стабилизатор во пестицидите, горивата, лубрикантите и сапуните, но се наоѓа и во овие житарки. Жолта 6 е докажано дека предизвикува тумор кај лабораториските глувци и црвена 40 предизвика неколку алеригиски реакции.

Ве молам споделете го ова со сите родители. Ако ние не прозбориме за овие опасни бои, кој друг ќе го стори тоа напишала Мисти на крај.

Последни објави

spot_img

Поврзани објави