Сите го знаат значењето на бројот 666 – Но, дали знаете што означуват броевите 777 и 999?

- Advertisement -

Сите знеме дека 666 е број на ѓаволот, но кој број е неговата противтежа? Веројатно повеќето мистици, научници и астролози се согласуват дека на силата на 666 може да ѝ се спротивстави само силата на 777. Но, зошто?

Бројот 6 претставува несовршеност. Во Светото писмо броевите често се користат симболично. Седумката означува потполност или совршенство, а бидејќи 6 е за еден помал од 7, значи дека Бог го смета за непотполн, несовршен и во врска со неговите непријатели, толкуваат религиите.

Во многу религии и култури седумката е позитивен, свет број кој носи силна симболика. За седум дека Бог го создал светот, има седум неба, седум гори и мориња во приказните. И митологијата го сака овој број, па имаме седум џуџиња. Во Египет бил симбол на вечниот живот, а кај Сумерците сиболизира божество, кај Маите, пак, Големата Мечка.
Значи, седумката е моќен свет број. Но, три седумки во низа?

Популарната астрологија вели дека ако сонувате 777, ве поздравуваат ангелите и ќе ви се остварат многу чуда, а уште толку се пред вас. Не престанувајте да работите вредно и знајте дека вашиот сон станува јаве. Овој број е многу позитивен знак, кој ве предупредува дека чудата се возможни.

Многумина мислат дека низата 666 потекнува од Светото писмо, а дека со повторувањето се нагласувало, па така несовршениот број 6 се нашол во низа и ја претставува низата на ѓаволот, жиг на ѕверот, кој го носат следбениците на антихристот.

- Advertisement -

Некаде се спомнува дека низата која ја носат изопачените е и 999, превртени шестки. А бидејќи 7 е потполн број, божествен, него го носат оние кои доаѓаат од Бога, оние кои би требало да го победат ѓаволот, сите оние кои се со жигот на ѕверот.

Последни објави

spot_img

Поврзани објави