Ставете прстен на овој прст и привлечете СРЕЌА: Ако е на ОВА, во вашиот живот ќе влезат ПАРИ и ЉУБОВ

- Advertisement -

Ставете прстен на овој прст и привлечете СРЕЌА: Ако е на ОВА, во вашиот живот ќе влезат ПАРИ и ЉУБОВ
На кој прст го носите прстенот симболизира кои аспекти од животот сакате да ги подобрите и што сакате да привлечете.

Накитот не е само моден детал, туку може да има прекрасна симболика, да ве направи автентични, да носи спомени и да испрати одредена порака. Кога станува збор за прстените, постои верување дека секој прст има одредено значење. Сите знаат дека безимениот прст асоцира на љубов, на него се носи венчален или веренички прстен.

Прстенот на секој прст има различно значење и симболика поврзана со одредени аспекти од животот, па симболично претставува кое поле од животот сакате да го подобрите, каде да привлечете среќа, пишува Sensa.

- Advertisement -

Показалецот се однесува на лидерство, его и манифестирање на сопственото „јас“ во општеството, истакнување на желбата и движење кон целта. Ставањето прстен на показалецот укажува на создавање цели и решителност, акција. Одговорност за себе, за вашите одлуки, како и за луѓето што ги водите.

Ако вашата среќа и богатство лежи во вашата кариера, во управувањето со други луѓе и проекти, носете прстен на показалецот. Ако е златно, ќе додаде силна енергија, цврстина, упорност, стремеж кон целта. Ако е изработен од сребро или бело злато, тогаш ќе даде помирна и пофлексибилна манифестација на себеси во оваа област.

Средниот прст покажува сериозност кон животот, работата, учењето. Прстенот на средниот прст симболизира дека се самоорганизирате, се собирате и ги правите работите подобро. Тоа помага подобро да се апсорбираат информациите, да се усвои практичен однос кон парите, да се направи детален план. Прстенот на средниот прст остава добар впечаток во деловните односи, сериозноста, упорноста.

Малиот прст е поврзан со животната работа, креативноста, уметноста, самоизразувањето, како и интуицијата, среќата и романтичните врски. Со ставање на прстенот на прстенот на прстот, човекот зрачи и ја привлекува енергијата на љубовта. Прстенот на прстенот на прстот испраќа љубовна порака, но ако сте сингл, може да испрати и погрешна порака дека сте зафатени. Вообичаено бурмата и свршеничкиот се носат на прстенот од десната рака, па ако сте сингл, можете да го ставите прстенот на левата рака.

Малиот прст е одговорен за комуникација, пари и сексуалност. Носењето прстен на малиот прст првенствено симболизира самопочит, елоквентност и комуникациски вештини. Ова е исто така симбол на харизма, преговарање и способност за продажба и успех. Ако за вас среќата е лесен однос кон животот, слободата и брзите резултати, тогаш носењето прстен на малиот прст е совршен избор.

Ставањето прстен на палецот ги зголемува карактеристиките на манифестацијата на човечките постапки во општеството. Тоа се луѓе со јасност и силна волја. Тоа се луѓе кои сакаат самостојно да водат проекти и да постигнуваат резултати. Прстенот на палецот привлекува волја, повлекување на стравовите, исполнување на решителност и амбиции.

Последни објави

spot_img

Поврзани објави