Стефан од Берн: Штотуку си подигнав 5 безплатни брзи тестови од аптека и секои 30 денови ми следуваат нови 5 тестови

- Advertisement -

Ви пренесуваме ФБ сатус од Стефан Стојковски:

Швајцарија дели бесплатни брзи ковид тестови на сите!

Штотуку си подигнав 5 бесплатни брзи тестови од аптека и секои 30 денови ми следуваат нови 5 тестови. Со оваа стратегија, Швајцарија цели да го зголеми тестирањето во државата, покрај официјалните места за тестирање, луѓето сами да се тестираат.

- Advertisement -

Во Македонија, колку што знам, брзите тестови се уште не се одобрени за продажба по аптеки, а тек пак државата да има стратегија со брзо само-тестирање на населението. Еве ви пример, Влада на Република Северна Македонија учете од другите и потрошете некој денар за да спасите животи!

Последни објави

spot_img

Поврзани објави