Тие привлекуваат пари и ве штитат од негативна енергија: Овие работи ќе имаат ефект само ако ги поставите на овие места во вашиот дом!

- Advertisement -

Грешки што ги прават луѓето, иако не го уредиле станот според правилата на фенг шуи.

Милиони луѓе ширум светот веруваат во правилата на фенг шуи, а голем број ги искусија придобивките што ги носи уредувањето на предметите. Според ова верување, фигурата на кучето Фу е симбол на среќа и успех. Лицето кое ќе го донесе во куќата ќе доживее голем успех на сите полиња и се смета за најмоќен заштитник на секој дом.

Фу кучињата се исто така традиционални фенг шуи симболи на семејно богатство и социјален статус. Тие можат да се видат пред домовите на богатите и обично се поставуваат во парови.

- Advertisement -

Друга работа што можеме да ја забележиме во богатите куќи е распоредот на слики според фенг шуи, кои исто така привлекуваат пари.

Како и со сите други раси на кучиња, кучињата Фу имаат маж и жена. Мажот од куче фу го држи светот под десната шепа, што означува контрола на неговиот домен и заштита на неговиот дом, додека женката го држи младенчето под левата шепа, што укажува на силни и заштитни мајчински инстинкти.

Фигурите на кучињата Фу можат да бидат изработени од метал, керамика, жад и порцелан, а во зависност од материјалот, секоја од овие фигури има различна намена и се чува на одредено место во куќата.

Металното куче Фу совршено ја шири енергијата кога е поставено покрај влезната врата. Правилото вели дека мажјакот треба да биде поставен на машката или змејската страна на куќата, што значи десно од главната врата, додека женката е поставена на страната на тигарот, односно лево од главната врата. Десната и левата страна на куќата и вратата се одредуваат однадвор.

Како што металното куче Фу е заштитник на куќата, така и кучето изработено од бела керамика носи доброто енергија, што најдобро ја испушта кога е поставено покрај прозорец или во близина на извор на светлина. Фу жад зелениот жад придонесува за силната енергија на заштита и се чува како метални кучиња, до или во близина на влезната врата.

Чувство на смиреност во вашиот дом ќе донесе куче Фу направено од син порцелан. Погоден е за ентериери и може да се инсталира во скоро кој било дел од куќата. Без оглед каде ги ставате вашите фигури, важно е тие да гледаат кон влезната врата. Места кои во никој случај не се погодни за фигурините на Фенг Шуи се бањата и кујната.

Колку се важни материјалите од фигурините со фенг шуи, толку се важни и боите што го красат вашиот дом. Откријте кои три бои ја „убиваат“ среќата и успехот, дури и да не сте биле свесни за тоа.

Последни објави

spot_img

Поврзани објави