Тироидната жлезда никако не ги сака овие две намирници

- Advertisement -

За здравјето на тироидната жлезда треба да мислиме навреме и да направиме сè што можеме за да ја сочуваме, со цел таа непречено да ја извршува својата функција.

Овие две намирници штитната жлезда никако не може да ги ‘поднесе’ и пожелно е да ги избегнуваме колку што е можно повеќе.

1. Пржена и преработена храна
Со неа нема да внесете во организмот ништо добро, но затоа ќе внесете многу повеќе натриум и лоши маснотии од што сте планирале. Овие супстанци имаат негативно влијание на целото тело, па така и на тироидната жлезда.

- Advertisement -

2. Глутен
Ова се однесува на лицата кои тешко го поднесуваат, а според истражувањата, голем број пациенти со болести на тироидната жлезда имаат и целијакија.

Последни објави

spot_img

Поврзани објави