ШТО И ДА БОЛИ, ОВА Е ПРВА ПОМОШ Луѓето се воодушевени, овие точки ќе ве оживеат!

- Advertisement -

Изборот на вистинските точки може значително да ја намали физичката болка или менталниот дисбаланс, како и да ја подобри целокупната благосостојба

Акупунктурата се користи во Кина илјадници години, а изборот на вистинските точки може значително да ја намали физичката болка или менталниот дисбаланс, како и да ја подобри општата благосостојба.

Место. Оваа точка се наоѓа неколку сантиметри под коленото.

- Advertisement -

Да се ​​користи. Може да го подобри функционирањето на дигестивниот систем и да помогне во лекувањето на болки во стомакот, повраќање и гадење. Свиткајте ги нозете и цврсто притиснете една минута

ТОЧКАТА МЕЃУ ОЧИТЕ

Место. Можете лесно да го најдете меѓу веѓите.

Да се ​​користи. Помага при главоболки, депресија, хроничен замор и стрес. Нежно притиснете една минута.

ПРЕКАРДИЈАЛНА ТОЧКА

Место. Оваа точка се наоѓа на внатрешната страна на подлактицата, околу 3 прста од рачниот зглоб, десно помеѓу двете тетиви.

Да се ​​користи. Помага во ублажување на гадење, повраќање и белодробни заболувања. Притиснете и масирајте цврсто 4-5 секунди.

ТОНГ ЛИ ЗИЈАО ТОЧКА

Место. Точката Tong Zi Liao се наоѓа во аголот на окото.
Да се ​​користи. Може да помогне при мигрена и да го намали заморот. Нежно допирајте ја точката со прстите додека не почувствувате олеснување.

ГОЛЕМА ТОЧКА

Место. Се наоѓа помеѓу палецот и петата, на половина пат помеѓу нив Користете. Ова е многу популарна точка на притисок за ублажување на главоболки, напрегање на очите и грчеви во стапалата, а исто така може да помогне да се подобри концентрацијата. Притиснете и задржете една минута.

ТОЧКА НА МИРОТ

Место. Лесно може да се најде во средината на градниот кош.

Да се ​​користи. Тоа му помага на човекот да се смири и да се ослободи од анксиозност, депресија, хистерија и други емоционални проблеми. Нежно притиснете и држете една минута.

Статиите на нашиот ПОРТАЛ се исклучиво за ваше информирање ЗА БИЛО КАКОВ ЗДРАВСТВЕН проблем задолжително да се КОНСУЛТИРАТЕ СО ЛЕКАР!

Последни објави

spot_img

Поврзани објави