ШТО СЕ СЛУЧУВА КОГА НЕШТО БАРАТЕ ОД БОГА: 1 работа ќе ве изненади и еве како тој навистина ја разбира вашата желба

- Advertisement -

ШТО СЕ СЛУЧУВА КОГА НЕШТО БАРАТЕ ОД БОГА: 1 работа ќе ве изненади и еве како тој навистина ја разбира вашата желба.Сите наоѓаме утеха во Бога и верата кога поминуваме низ тешки моменти, но треба да бидеме и благодарни за сите убави работи што ни ги дал.

Сите луѓе, обично кога се во тежок период од животот, се свртуваат кон религијата и молитвата. Од друга страна, и кога сакаат да постигнат нешто, се обраќаат кон Бога, очекувајќи да им ги исполни желбите. Сепак, не се ни свесни дека прават голема грешка.

Имено, кога барате нешто од Бога , не заборавајте дека од Него го барате патот до она што го сакате, а не самиот резултат. Ќе мора сами да најдете начин како да си ја исполните желбата. Не барајте готов производ! Не барајте решение!

- Advertisement -

Моли се велејќи: „Боже, покажи ми го патот до тоа и она…“

Поентата е дека, остварувајќи ги вашите планови во реалноста повторно и повторно, ја тренирате вашата способност за создавање, приближувајќи се до нивото на Создателот.

За креативност, потребно е да се спроведе процес кој е спротивен на потрошувачката – да се спојат деловите во целина, а не да се дели целината на делови.

На Бог не му треба вашиот проект, туку вашата способност да создавате, да го покажете вашиот потенцијал. Работете на тоа додека има уште време.

А оној кој едноставно сака да добие нешто без самиот да го создаде е на најниско ниво на развој, покажувајќи ја незрелоста на Душата и себичноста на Умот.

Како што се развивате, ќе разберете што сака Бог од вас – која е вашата цел. Тоа е суштината на животот.

Последни објави

spot_img

Поврзани објави