Што треба да направите со старата света вода од Водици?

- Advertisement -

Што треба да направите со старата света вода од Водици?За време на Водици верниците од црква земаат осветена вода, но дали знаете што треба да направите со старата света вода?

Според народното верување, доколку целата количина на Богојавленска вода не се потроши во текот на таа година, тогаш остатокот, кога ќе земете нова вода, се сипува во бунари, река или цвеќе.

Во секој случај се истура таму каде нема да биде изложена на газење или обесветување.

Последни објави

spot_img

Поврзани објави