Што ќе се случи ако се обидете да фотокопирате евра (ВИДЕО)

- Advertisement -

Капа Кул, јутјубер со повеќе од 40.000 следбеници на својот канал, направи експеримент за да открие што ќе се случи ако тој фотокопира банкноти од евра. Во експериментот користел банкнота од 50 евра, а резултатите го изненадиле и него.

По првиот обид за копирање, фотокопијата на банкнотата имала бели ленти по целата должина. Објаснувајќи како тој сака да провери дали уредот препознава пари и блокира копирање или нешто на банкнотата се меша со копирање, тој ја вметнал картичката „Уно“ на следниот обид со банкнотата.

На фотокопијата, и банкнотата и картичката имале бели линии.Во третиот обид, тој покрил дел со бела лента и конечно успеал да го измами уредот и да ја копира банкнотата без линии, но било очигледно дека е покриен дел од банкнотата.

- Advertisement -

Последни објави

spot_img

Поврзани објави