„Ја видов мајка ми како проси на автобуската станица“ – никогаш нема да си простам што ја оставив сама на тие години

- Advertisement -

Мајка ми има 72 години, живееме одделно, но во ист град.
Како и секоја постара личност, и треба помош, но јас не можам да ја доведам да живее со мене, бидејќи таа е силен љубител на животни.

Таа чува еден куп животни во станот, мачките и кучињата имаат поголеми права од неа, додека буквално „се одделува од устата“ за да ги нахрани отфрлените животни.

Сите пари што и ги давам за храна и лекови, ги троши на животни. Затоа, нејзината пензија не е доволна дури и за основни работи.

- Advertisement -

Неодамна, јас и сопругот се враќавме со јавен превоз од гости, и замислете само како се чудам кога мајка ми ја видовме мајка ми како проси за милостина на автобуска станица.

Му се молев на Бога да за=гинам во црната земја, толку ми беше срам! Мојот сопруг беше во шок бидејќи знае колку од семејниот буџет носам на мајка ми секој месец.
Тој веројатно имаше серија прашања во главата за тоа каде одат тие пари, со оглед на тоа што мајка ми прашуваше.

Се покажа дека мајка ми бараше од минувачите пари за нејзините кучиња и мачки кои треба да се хранат, третираат и стерилизираат.

Можеби е тоа благородно, но што ќе кажат нашите познаници кога ќе ја видат како проси?

Тие веројатно ќе помислат дека ја оставив мајка ми да се снаоѓа сама во старите денови!
Но, никогаш не ми паѓа на памет да хранам и да плаќам третман со безбојни скитници, затоа што не сме толку богати!
Па сега шетам по улиците на нашиот град, постојано гледајќи наназад дали мајка ми седи некаде и моли.
Сигурен сум дека таа не престана да моли за милостина, само што сега се крие подобро од мене.

Последни објави

spot_img

Поврзани објави