admin

8705 articles

Домашни лекови од нашите баби кои прават чуда

Нашите баби имале многу помалку лекови од нас, а и посетите на доктор биле поретки. И покрај тоа тие биле здрави. Некои лекови кои...

5 домашни лекови од цвекло – против воспалено грло и настинки

Кога ќе ги почувствувате првите болки во грлото, неопходно е веднаш да преземете мерки, за работите да не се влошат. Овие 5 домашни рецепти се...

Најстар и проверен рецепт за реума и болки во зглобови и коски со рузмарин, ацетисал и ментол

Освен овој лек за реума, издвоивме уште неколку рецепти со рузмарин за лекување на различни тегоби. Рецептите можете да ги прочитате подолу во текстот. Рузмаринот...

По грешка ги замениле кога се родиле, а потоа започнува неверојатната приказна

Неверојатната животна приказна за две девојчиња (23), кои случајно биле разменети при раѓање во сицилијанска болница, ја открива посебната врска на нивните мајки кои...

Како веднаш да препознаеме лажно сирење полно со хемија?

Гастроентерологот д-р Војислав Перишиќ зборувал за сирењето кое го купуваме во продавница или е дел од појадокот во пекарите. Докторот кој секојдневно зборува за важноста...

Познат српски доктор предупредува: Грешиме кога пиеме вода

Проблемите како последица од потешката исхрана за време на празниците се многу чести. Но дали знаете постои голема веројатност да грешите и кога пиете...

Англиски епидемиолог открива кога ќе може да се вратиме во нормала

„На пандемијата не ѝ се ближи крајот со оглед на тоа што мал број од светската популација е вакцинирана против Ковид-19“, изјавил англискиот епидемиолог...

Stay on op - Ge the daily news in your inbox