Kako изгледа пораѓањето во Дубаи?

- Advertisement -

Искуството за породување во Обединетите Арапски Емирати е многу различно од Источна Европа, Балкан.

Имено, пациент кој ќе реши да се породи во една од подобрите болници во Дубаи, ќе добие т.н. план за раѓање, односно план за раѓање на форма во која може детално да утврди како сака да изгледа нејзиното раѓање.

Покрај потребните здравствени информации дали мајката страда од гестациски дијабетес, дали е Rh-негативна или има некоја друга состојба што е важна за да ја знаат лекарите, таа исто така може да избере дали сака да се вметне катетер по породувањето.

- Advertisement -

Исто така, мајката може веднаш да нагласи која терапија за болка сака, односно дали сака епидурална анестезија, популарен гас што ја ублажува болката, топла бања или можеби да го задржи правото и да одлучи во самиот момент на породување.

Во прашалникот што треба да го пополни пред да пристигне во болницата, бабицата може да избере и како точно персоналот ќе и помогне да се породи – дали ќе се согласи да ја расече ако е тешко породувањето, дали да ја „турка“ спонтано или да ја смести во одредени пози или сака да избегне вакуум.

Таа исто така може да избере дали нејзиниот партнер ќе биде оној што ќе ја пресече папочната врвца по раѓањето или во случај на царски рез, тој ќе остане во операционата сала и прв ќе го држи бебето.

Исто така, можно е да се консултирате со специјалист за доење откако ќе се роди бебето, можно е да се одбие да дои со цел персоналот да подготви специјална формула, но и да избере дали бебето ќе биде постојано со неа. Идните мајки исто така можат да изберат музика што ќе им свири за време на породувањето, а имаат на располагање маникир и педикир со цел да ја напуштат болницата во добра состојба.
Цената?

Цената на основниот пакет е 3.213 евра, а доколку мајката сака епидурална анестезија, ќе мора да плати уште 700 евра. Ако станува збор за бременост со близнаци, тогаш пакетот е 5.000 евра, а доколку е потребен царски рез, цената на пакетот е 6.300 евра. Цената опфаќа два дена престој во болница, а секој дополнителен ден се наплатува дополнително.

Последни објави

spot_img

Поврзани објави